Tuesday, October 14, 2008

olen korraga
ämblik ja kärbes
vang iseenda
võrgus kes
vahel õhtuti
unistab kerida
kokku üheks keraks
kõik need otsatud
kleepuvad hingeniidid
heita nad
sinisesse tulle
mis vahel
lahvatab üles
meelepõhjast
une ja
virgumise vahel
/kaplinski/
...
olen mõelnud eneseusalduse keerdkäikudest. puudus eneseusalduses on raskesti muudetav, sest muutus nõuab eneseusaldust. aga vajakajäämist usalduses saab pehmendada teadmisega. teadmisega muutumise võimest ja võimalikkusest.
...
kaks koolitajat muutsid eelmisel nädalal minu jaoks paljut. nad õpetasid oma sõnades ja tegudes. nende eeskuju oli inspireeriv ja pani mind samas ängistusest virelema, sest iseenda puudulikkus tundus nii lõpmata ahistav. aga nad ei jäänud virelusega rahule, vaid kogu oma usalduse ja teadmisega andsid mulle minule kuuluva.
...
on inimesi, kes peavad kõnesid. nad usuvad, et nende sõnu usutakse, kui nende teod räägivad nende vastu. nad usuvad oma ideaale, aga kahtlevad neis niivõrd, et üritavad kõiki uskujaiks pöörata, sest näevad kõikjal ketsereid. on neid, kes peavad vähem kõnesid. räägivad neile, kes küsivad. sõnad ja teod on kooskõlas ning ideaalid ärkavad ellu.
Ideals are like stars: you will not succeed in touching them with your hands, but like the seafaring man on the ocean desert of waters, you choose them as your guides, and following them, you reach your destiny.
Carl Schurz

No comments: