Thursday, July 10, 2008

jah. mõnikord ongi raske. mõnikord näibki mõttetu.
kui elu ei ole täius, siis tundub olemine eriti kirkalt tühi. see võib olla kannatust tekitav.
...
raskus tuleb tühjuse täitmisel. sest kui on tühjus, ei näi ka olevat midagi sellist, kust sisu võtta.
võibolla on mõnda aega vaja selles tühjuses ning mõttetuses püsida. sisu ei saa sundida tulema.
...
sisu saab hakata tekitama. seda olemasolevat saab üles leida. tuleb kahakata selle olematusega olema. tuleb hakata olema sellega, mis on. proovima ja vaatama, mis tundub oma, mis mitte.
...
olematuses olemine on raske. aga muutused, et leida mõtestatus, võivad veelgi raskemad olla, sest muutumine tekitab hirmu. see on baasiline hirm teadmatuse ees. hirmu vastu saab usu ja usalduse kasvatamisega. võibolla tuleb minna tagasi minevikku ja vaadata oma elu, et leida sealt märke sellest, mis on oma ja enda jaoks tõeline.
...
tõelisuse leidmiseks peab ise olema valmis tõeks, eheduseks, siiruseks. peab laskma endal olla kaitsetu, lammutama maha need enda ümber ehitatud kaitsemüürid, loobuma eelarvamustest. peab valmis olema olemiseks. ükskõik mis sealt ka ei tuleks. tõelisus ei pruugi olla see, mida me ootame.
...
Rm 3:7 "kui aga jumala tõde minu valetamise tõttu saab üha rohkem temale kirkuseks, miks siis minu üle veel kohut mõistetakse, nagu oleksin ma patune?"
sest tõde ja tõelisus ise on väärtus. see on midagi, mis on päris, mitte valskus ja vale. tõde, ükskõik milline, pole võlts.
Judge thyself with the judgment of sincerity,
and thou will judge others with the judgment of charity.
John Mitchell Mason

No comments: